SALAMALLA SUPERVIIKONLOPPU

5.5.2017

Kevätriehaa viime vuodelta.
Kevätriehaa viime vuodelta.

Saloisten Salamalla on tulossa todellinen superviikonloppu. Lauantaina seura juhlii 70-vuotissynttäreitään ja sunnuntaina järjestetään suosittu lasten kevätrieha. Molempien tapahtumien näyttämönä toimii Raahen liikuntahalli.

Huhtikuussa 1947 lausuttiin Saloisten kunnan ensimmäisen urheiluseuran syntysanat ja näin oli voimistelu- ja urheiluseura Saloisten Salama perustettu. Seuran toiminta käynnistyi heti voimakkaana, olihan se käytännössä toiminut jo vuoden verran Raahen Ponnistuksen alaosastona. Toimintaa järjestettiin useissa urheilulajeissa sekä miesten ja naisten voimistelussa. Talous pysyi kunnossa seuran oman ohjelmaryhmän ansiosta. Korkeatasoisia iltamia järjestettiin paikkakunnalla ja iltamakiertueita tehtiin kauemmaksikin.

Vajaan kymmenen vuoden kuluttua toiminta alkoi rajusti hiipua, seuran lakkauttamistakin väläyteltiin. Vaikeat ajat seura kuitenkin selvitti pitäen urheilukipinää yllä lähinnä hiihto- ja yleisurheilutoiminnan voimin. 1960-luvun lopulla paikkakunnan piristyessä seuratoimintakin alkoi jälleen viritä. Pienestä maalaiskuntaseurasta kasvoi Raahen ja Saloisten kuntaliitoksen myötä johtava kaupunkiseura 1980-luvulle tultaessa. Tänäkin päivänä monen lajin yleisseurana pysynyt Salama toimii vilkkaasti ja voimakkaasti tulevaisuuteen uskoen. Siksi seuralla on hyvä syy juhlia 70 ikävuottaan.

Juhlan juontaa vankalla ammattitaidollaan Pauli Ylitalo. Puhujaakaan ei lähdetty kaukaa hakemaan, vaan juhlapuhujaksi saatiin seuran jäsen, kansanedustaja Katja Hänninen. Musikaalisesta annista juhlassa vastaa eläkeläisten kuoron ohella Salaman aikanaan lupaava yleisurheilijanuori, jonka musiikki vei urheilulta. Monissa kokoonpanoissa ja yksinkin esiintynyt Juha Aunola saapuu laulamaan varta vasten juhlayleisölle Helsingistä asti.

Ohjelmassa on tietysti erilaisia palkitsemisia ja jännityksellä seuraamme, onko Salaman jäsenistössä tällä kertaa ansioituneita kunniamerkkien saajia. Seuran neljä lajijaostoa jakavat muutamia palkintoja omille urheilijoilleen. Juhlaa varten on myös koottu seuran historiasta kertova valokuvanäyttely.

Salaman 70-vuotisjuhla järjestetään Raahen liikuntahallilla lauantaina 20.5. klo 14 alkaen. Tervehdysten vastaanotto aloitetaan tuntia aiemmin. Tilaisuuteen ovat tervetulleita seuran jäsenet, ystävät ja yhteistyökumppanit.

 

Lasten kevätrieha sunnuntaina

Kevään kohokohta jo muutaman kerran on ollut Salaman järjestämänä 4-12-vuotiaille lapsille suunnattu liikunnallinen ilmaistapahtuma, kevätrieha. Tänäkin vuonna liikuntahallille kootaan nelisenkymmentä erilaista liikunnallista toimintapistettä, joissa lapset voivat kiertää omaan tahtiinsa.

Viime vuonna tapahtuman kävijämäärä nousi yli 500:n ja runsasta osanottoa odotetaan nytkin. -jotain vanhaa, jotain uutta, lupailee tapahtuman järjestäjistä Marika Tuomaala. -tälläkin kertaa tarjotaan lapsille mahdollisuudet liikkua monipuolisesti, vapaasti ja ihan oman halun mukaisesti. Tärkeintä on pitää hauskaa!

Yhteistyökumppaineitten ansiosta riehaajien ei tarvi olla kuivin suin, vaan tarjolla on mehua ja pientä purtavaakin. Lasten kevätrieha järjestetään Raahen liikuntahallilla sunnuntaina 21.5. klo 15-18, paikalle voi tulla ja sieltä poistua oman aikataulun mukaan. Tähän tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki alueen lapset vanhempineen. Tapahtuma on lapsille ilmainen, vanhempia varten paikalla toimii kanttiini.