Saija Ranzille värisuora SM-kisoista

10.7.2017

Aikuisurheiluliiton yleisurheilun Suomen mestaruuksista kamppailtiin viikonvaihteessa Lohjalla. Saija Ranz nappasi kolme eriväristä mitalia.

Kultamitalin Saija sai ylimatkaltaan 1500 metriltä ajalla 5.45,52. Mielimatkallaan 800 metrillä Saija ei tällä kertaa onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla jääden ajallaan 2.40,14 kakkoseksi. Alimatkallaan 400 metrillä Saija kirmasi vielä hienosti nelikymppisten pronssille tuloksella 1.08,77.

Kultakantaan ylsi myös Olavi Roivainen (M60), joka kierähti korkeuden ykköseksi ylitettyään 149. Satasen aitamatkalla Olavi otti hopeaa ajalla 20,22. Seiväshyppy ei Olavilla onnistunut aivan nappiin, vaan tulokseksi jäi 310 ja sijoitukseksi neljäs.

Raija Lehtola osallistui yllättäen vain kahteen lajiin ottaen pronssia korkeustuloksellaan 89 sarjassa N70. Satasen pikapyrähdyksellä Raija käytti aikaa 21,04 sekuntia, joka riitti neljännelle sijalle.

Seitsemännen salamalaismitalin varmisti aina luotettava seiväshyppääjä Hannu Kuosmanen. Hannu taivutti kakkoseksi sarjassaan M45 tuloksella 330.

Tuorein Salaman aikuisurheilija Marko Männistö kiersi ratakierroksia miehen lailla viikonlopun aikana. Hän oli harmittavasti neljäs sekä 5000 että 10 000 metrin matkoilla sarjassa M45. Paremmin sujuneella kympillä Markon aika oli 43.02,99 kun vitosella kului 23.17,49.

Mitalitta jäi tällä kertaa myös M70 sarjassa kilpaillut Kalevi Alatalo. 400 metrillä (1.12,86) ja 800 metrillä (2.51,79) Kalevi oli viides. Ajallaan 33,10 Kalevi sijoittui 200 metrin kuudenneksi. Sadan metrin alkuerissä kalevi kellotti ajan 16,47, joka ei loppukilpailuun riittänyt.