PAINI

Painiharjoituksissa

Raahen Ponnistuksen Saloisten alaosasto järjesti painikilpailut Saloisten seurantalolla jo vuonna 1946. Seuraavana vuonna osasto itsenäistyi ja perustettiin Saloisten Salama. Uuden seuran painitoiminta oli voimakasta, mutta taantui vuosikymmentä myöhemmin.

Painitoiminta käynnistettiin uudelleen vuonna 1977. Painiguru Esko Välitalon johdolla Salama nousi kansalliseksi huippuseuraksi. Salaman painipojat tunnettiin Suomessa ja ulkomaillakin. SM-mitaleita Salaman painitalli on kerännyt runsaasti jo neljällä vuosikymmenellä. Kovin saavutus lienee Marita Välitalon Maailmanmestaruuskisojen neljäs sija. Myös Salaman pojat ovat päässeet edustustehtäviin poikien MM-paineja myöten.

Tänään Salaman paini on kasvatusvaiheessa. Seura tarjoaa nassikkapainia 5-7-vuotiaille ja alokaspainia hieman vanhemmille aloittaville pojille ja tytöille. Kolmas ryhmä on pidemmälle ehtineitten kilpapainiryhmä. Painitoiminta noudattelee koulujen aikataulua: kesä lomaillaan, painimaan aletaan koulujen alkaessa ja kausi päätetään touko-kesäkuun vaihteessa.

Uutisia

Opintomatkalla (16.4.2016)

Ryhmiin liittyminen

Facebook-sivun näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.