Viiden mitalin SM-kisat

27.3.2022

Aikuisurheiluliiton vauhdittomien hyppyjen Suomen mestaruudet ratkottiin Jyväskylässä. Kalevi Alatalo nappasi neljä mitalia, joista yksi oli kultainen. Olavi Roivainen ylsi korkeushypyn hopealle.

Vihtiläinen Esko Kuutti vei 75-vuotiaitten sarjassa kolme kultaa Kalevi Alatalon nenän edestä, mutta pituushypyssä Kalevin tasaisuus ratkaisi voiton salamalaiselle. Molemmat miehet hyppäsivät parhaallaan 231, toiseksi pisimmätkin olivat yhtä pitkiä, mutta Kalevin kolmanneksi paras oli pitempi ja näin kulta matkasi Raaheen. Kalevi hyppi kakkoseksi kolmiloikassa ja korkeudessa sekä kaikkien kolmen lajin ottelussa.

Kymmenen vuotta nuorempien sarjassa Olavi Roivainen kamppaili tasapäisesti korkeuskullasta, mutta joutui tyytymään tasatuloksella 132 hopeaan useampien pudotustensa johdosta. Kolmiottelussa Olavi sijoittui neljänneksi jäätyään sekä pituudessa että kolmiloikassa sijalle kahdeksan.

Pentti Luiro epäonnistui pituushypyssä taipuen sijalle 11. Siitä sisuuntuneena Pentti venytti kolmiloikassa sentin kovaa kilpa- ja treenikumppania Roivaista pidemmälle ollen siten lajin  seitsemäs tuloksella 6.80.

Joni Pajala hyppäsi ja samalla otteli sarjassa M40. Joni sijoittui korkeushypyssä tuloksellaan 120 sekä koko kolmiottelussa sijalle neljä. Pituussuuntaisissa hypyissä Joni venytti viidenneksi.