HIIHTO

Salamassa on hiihdetty seuran perustamisvuodesta 1947 lähtien. Kirkkaimmaksi tähdeksi 2000-luvulla nousi Maija Järvelä (Löytynoja), joka saavutti paralympiahopeaa vuonna 2010 Vancouverissa Kanadassa. Vuosi sitten uransa lopettanut Maija menestyi niin hiihdossa kuin ampumahiihdossa, jossa voitti mm. maailmancupin kokonaiskilpailun.

Salaman hiihtojaoston tavoitteena on saada ihmiset ladulle hoitamaan kuntoaan. Hiihtokoulumme kautta saa hyvät eväät lajin harrastamiseen. Myös kilpaladuille Salaman hiihtäjät tähtäävät niin perinteisellä kuin vapaalla tyylillä.

Ei mikään pönötysjuhla

 

Alpon päivänä juhlittiin hiihtäen. Pönötysjuhlista piittaamaton Salaman hiihdon veturi Alpo Ohenoja päätti juhlistaa nimipäivälleen osuvaa 60-vuotispäiväänsä liikunnan merkeissä. Niinpä Salama järjesti avoimet Alpon päivän hiihtokisat keskiviikkona hiihtomajalla. 

Avaussanoissaan päivänsankari totesi nyt elettävän todellista juhlavuotta: Salama täyttää 70 ja Alpo 60. Lisäksi miehen ja seuran yhteinen taival on kestänyt 50 vuotta. Puolen vuosisadan aikana Alpo on harrastanut Salamassa yleisurheilua, lentopalloa ja hiihtoa, jonka jaoston veturi nykyään on. Alpo on toiminut myös Salaman puheenjohtajana useiden vuosien ajan.

Koko päivän jatkunut räntäsade taisi hieman häiritä, sillä moni ennakkoon ilmoittautunut jäi kisoista pois. Viitisenkymmentä hiihtäjää sai kuitenkin nauttia paitsi liikunnan riemusta myös makkarasta, mehusta, kahvista ja tietysti synttärikakusta. Urheilullinen juhla oli varmasti urheilun ja liikunnan monitoimimiehen Alpon mieleen. 

Saloisten Salama onnittelee!

 

 

 

 

Ryhmiin liittyminen

Salaman hiihtäjät Kuivasjärven Auran parispintissä 

Tulkset: https://www.kuivasjarvenaura.fi/hiihto/tulokset/vuoden-2019-tulokset/parisprintti/

Facebook-sivun näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.