Korkeus ja kiekko hallinnassa

16.8.2020

9-15-vuotiaitten sisuhuipentuman ensimmäinen kilpailupäivä oli tänään 16.8. Oulussa. Salaman junnut nappasivat kaksi kultaa korkeushypystä ja kaksi kiekonheitosta. Himmeämpiä mitaleja kertyi viisi kappaletta.

Päivän mitalirohmu oli tuplamestari Salla Alatalo, joka voitti 9-vuotiaitten kiekon ja korkeuden sekä oli kuulassa toinen. Pikamatkalla Salla rynnisti viidenneksi. Samassa sarjassa Ella Kanamäki heitti kiekkohopeaa ja Noora Haka-Risku hyppäsi korkeuspronssia. Tasaisen kovan kisapäivän päätteksi Nooralla oli lisäksi kolme harmillista neljättä sijaa. Ellan muut sijat oli 5., 6. ja 9.

Roope Tuomaala voitti samoin korkeushypyn ja kiekonheiton 11-vuotiaitten sarjassa. Henna Saarenpää ponnisti 13-vuotiaissa pituushopeaa ja heitti kiekkoa kolmannelle sijalle. 60 metrillä Henna oli neljäs.

Ensikertalainen Enja Pirinen juoksi 12-vuotiaitten 60 metrillä seitsemänneksi ja oli pituushypyssä kahdeksas. 15-vuotiaitten satasella Alina Hummasti juoksi kahdeksanneksi.