Kolmen kullan päivä

22.8.2020

Sisuhuipentuman toinen päivä kisattiin lauantaina Oulussa. Tällä kertaa salamaisnuoret voittivat kolme kultaista ja neljä himmeämpää mitalia.

Tuore Suomen mestari Petteri Tuomaala vei odotetusti voiton 15-vuotiaitten seiväshypystä. Uutta ennätystä ei tällä kertaa voimakkaan sivutuulen haittaamana tullut, vaan tulokseksi jäi aloituskorkeus 380.

Pikkuveli Roope taivutteli seiväskultaa 11-vuotiaitten sarjassa tuloksella 200. Hieman yllättävän mestaruuden saalisti vasta ensimmäistä vuottaan yleisurheileva Sofia Lalli, jonka komea lähes 30-metrinen keihäskaari oli muille liikaa.

Varsinainen mitalirohmu päivän kisoissa oli 12-vuotiaissa kisaillut Enja Pirinen, joka napsi mitalin kaikissa kolmessa lajissaan. Pikkusisko Eevi täräytti keihäshopeaa nuorimpien sarjassa.