Minna Pataselle SM-pronssia

4.2.2018

Alavieskan Viri järjesti hiihtoliiton veteraanien Suomen mestaruuskilpailut Alavieskan Lumikurussa. Salaman seitsemästä mukana olleesta hiihtäjästä parhaiten menestyi Minna Patanen sujuteltuaan sarjassaan pronssille.

Kisat käynnistyivät perjantaina viesteillä. Salamalta oli mukana kaksi joukkuetta, joista paremmin pärjäsivät nuoret, yhteisiältään vähintään 120-vuotiaitten sarjassa kilpailleet. Markus Kanamäki pysyi perinteisellä avausosuudella mukana kärkikahinoissa tullen vaihtoon kuudentena. Vapaan osuuksilla Ilpo Riihijärvi ja Tommi Hyttinen jatkoivat hyvää menoa ankkuri-Tommin tullessa maaliin kahdeksantena.

Jo 180 ikävuotta keränneitten miestemme loppusijoitus oli yhdeksäs. Joukkueessa perinteisen avausosuuden lastensa suksilla sauvoi Pauli Patanen. Kakkososuuden luisteli lupaavan paluun kisaladuille tehnyt Teuvo Ohenoja ja ankkuriosuuden hoiteli hyvällä yksityisajalla Jukka Keskitalo.

Lauantaina hiihdettiin henkilökohtaiset matkat perinteisellä tyylillä. N35-sarjan viidellä kilometrillä Minna Patanen ylsi hienosti kolmanneksi. Eroa voittajaan Himangan Elina Mäkitaloon kertyi puolitoista minuuttia.

Kahdeksas sija tuli salamalaisille tutuksi, sillä Tommi Hyttinen ja Markus Kanamäki päätyivät sille sijalle omissa sarjoissaan. Molemmilla matkana oli kymmenen kilometriä. 45-vuotiaissa Tommi jäi voittaja Marko Törmäsestä reilun minuutin. Markuksen sarjan M35 voiton vei tutumpi mies, vielä olympialaisiin lähteneitäkin kiusaava Tero Similä, tosin vain pari minuuttia Markusta nopeampana.

Vapaalla tyylillä hiihdettiin sunnuntaina. Minna Patanen luisteli kympillä viidenneksi. Markus Kanamäki oli jälleen kahdeksas Tero Similän vietyä ylivoimaisen voiton. Markuksen takana yhdeksänneksi hiihti raahelaisille tuttu mies, Salamalle ensimmäisen hiihdon Suomen mestaruuden 17-vuotiaana voittanut, nyt Keuruun Kisailijoita edustava Joni Seppä. Tommi Hyttisen vauhti kymmenen vuotta kokeneempien sarjassa riitti sijalle 11.